У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЈАПАНСКЕ ФОНДАЦИЈЕ

РАДИОНИЦА ЗА ДОКТОРАНДЕ У БУДИМПЕШТИ

 
У организацији Јапанске фондације, првог фебруарског викенда у Будимпешти, одржана је радионица за докторанде јапанологије у централној и источној Европи.
Првог дана радионице, у четири блока, докторанди су изложили пријаве теме својих докторских дисертација, из различитих области, укључив и јапанско друштво, књижевност и лингвистику. Другог дана, присутни су имали прилику да чују излагање проф. Масахико Јошии, на тему: Да ли се привреда Јапана може опоравити реформом привредног система Јапана? У продужетку радионице су организовани билатерални сусрети ментора и кандидата.
У раду овогодишње радионице су учествовали докторанди из Румуније, Словеније, Чешке Републике, Пољске и Мађарске. У својству експерата, у раду радионице су учествовали професори из Румуније, Мађарске, Пољске, Чешке Републике и Јапана,  као и из Србије – проф. др Љиљана Марковић, в.д.декан Филолошког факултета. Сваки од студената докторских студија је са својим ментором имао прилику да продуби сазнања из одговарајуће научне области, као и из методологије истраживања, у функцији јачања капацитета за израду докторске дисертације. Недавно одржана радионица је један од бројних видова активности којима ова позната Фондација у континуитету даје свој допринос афирмацији јапанске науке, културе и образовања, почевши од 1972. године до данас.

Tokijska fondacija u Budimpešti

Comments are closed.