Филолошки на Скупштини “Руског мира”

У Јарослављу је, уз учешће представника Филолошког факултета Универзитета у Београду, од 1. до 4. новембра 2019. године, одржана XIII скупштина “Руског мира”, годишњег међународног форума, који организује истоимени Фонд основан 2007. године Указом председника Руске Федерације. 
Тема овогодишње скупштине је била “Простор сећања и славе руског света.”
Церемонија отварања одржана је у Руском државном академском драмском позоришту “Ф. Волков”. Традиционално, форум окупља сународнике који живе у иностранству, представнике руских власти и јавне личности, наставнике руског језика, посленике у култури и уметности, научнике – све оне који себе сматрају носиоцима руске културе, који је представљају и заступају њене вредности ван Русије. Овогодишња Скупштина окупила је угледне представнике 70 земаља света.
У име Филолошког факултета Универзитета у Београду, ове године у раду Скупштине су узели учешће: проф. др Љиљана Марковић, в.д. декан и мр Бојана Сабо, виши лектор, директорка Руског центра, којој је уручено значајно признање – диплома “Руског мира” за 10 година успешног рада Центра на Филолошком факултету.  
  mr Bojana Sabo  
Из Србије, у делегацији су учествовали и др Радивој Стојковић, председник Националног просветног савета Републике Србије и доц. др Милош Ковић, професор Филозофског факултета Универзитета у Београду.
 Ruski mir

Comments are closed.