У ОРГАНИЗАЦИЈИ ФИЛОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА

 

Почела тродневна конференција јапанолога

Београд, 29. август 2019. – Данас је у свечаној сали Ректората Универзитета у Београду отворен 23. научни скуп, под називом „Подучавање јапанског језика и културе глобално и локално“, а домаћин и организатор ове значајне манифестације је Филолошки факултет Универзитета у Беогаду. На тродневном скупу којем присустовује преко 160 светски признатих јапанолога, излагаће се око 70 реферата из Јапана и бројних европских земаља.

Главни говорници на конференцији су: др Мађима Ђунко (Majima Junko), професор и шеф Катедре за студије јапанског језика и културе Факултета за језик и културу Осака Универзитета, др Норико Ивасаки (Noriko Iwasaki), професор на Катедри за јапанске студије Нанзан Универзитета и др Љиљана Марковић, професор и декан Филолошког факултета Универзитета у Београду, која је изјавила: „Веома ми је драго што смо у прилици да цењеним гостима из иностранства покажемо домашаје српског образовања, Београд и Србију“.

Председница ове Асоцијације др Марчела Мариоти, професор на Универзитету Ка’ Фоскари у Венецији, је након отварања изјавила да јој је велико задовољство што су предузете све организационе припреме за успех конференције, што је потврђено и синоћ на седници Организационог одбора, те да верује да ће Филолошки факултет Универзитета у Београду, који је овогодишњи коорганизатор, бити и одличан домаћин.

  viber_image_2019-08-29_12-04-57  

Отварању је присуствовала и проф. др Иванка Поповић, ректорка Универзитета у Беораду.

Сви детаљи о скупу могу се видети на интернет страници Асоцијације AJE https://www.eaje.eu/en/

Конференција се одржава уз подршку Јапанске фондације (Japan Foundation) и Друштва јапанолога Србије.

Програм конференције је у прилогу, а више информација се налази на сајтовима: https://www.eaje.eu/en/symposium/46 и www.fil.bg.ac.rs

Молимо да имена чланова редакције који прате скуп са подацима за контакт (и-мејл и мобилни) доставите на dekanat@fil.bg.ac.rs

  viber_image_2019-08-31_08-51-48
viber_image_2019-08-29_12-10-37

Comments are closed.