Zoom kafica – 45 minuta o razvoju karijere

Zoom kafica – 45 minuta o razvoju karijere u oblasti društveno odgovornog poslovanja #CSR

 

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu poziva studente na novo onlajn druženje Zum kafica – 45 minuta o razvoju karijere u oblasti društveno odgovornog poslovanja #CSR u petak, 29. maja u 12 sati.

 

Pričaćemo o jednom od zanimanja budućnosti: Ko su CSR menadžeri i menadžeri održivog poslovanja? Koja su znanja i veštine potrebni za ovu poziciju? I zašto će CSR menadžeri biti sve više traženi u budućnosti?

 

CSR menadžer usklađuje ekonomske ciljeve kompanije sa doprinosom koji kompanija može dati zajednici, društvu i svim zainteresovanim stranama. Ova pozicija formalno je zastupljena uglavnom u velikim multinacionalnim kompanijama, ali sve češće, formalno ili neformalno, pojavljuje se i u srednjim preduzećima. Trendovi u poslovanju koji podrazumevaju da javnost pored finansijskih pokazatelja interesuje i kvalitet samog poslovanja kompanije, kroz pokazatelje poput brige o zaposlenima i životnoj sredini, fer i etičkim praksama prema dobavljačima i potrošačima, stavlja CSR menadžera u jedinstvenu poziciju da učestvuje u stvaranju poslovne strategije, minimiziranju rizika i kreiranju dodatne i zajedničke vrednosti, kako za kompaniju, tako i za društvo. U Srbiji, Forum za odgovorno poslovanje je organizacija koja više od deset godina, okuplja kompanije okrenute ka održivom razvoju i predstavlja svojevrsnu tačku okupljanja CSR menadžera koji na ovaj način imaju priliku da razmenjuju znanja i iskustva.

 

Milica Mišković već deset godina radi u Smart kolektivu na programu razvoja i promocije društveno odgovornog poslovanja, gde trenutno vodi porfolio CSR projekata i koordinira programske aktivnosti Foruma za odgovorno poslovanje. U okviru svog angažovanja imala je priliku da učestvuje u kreiranju pionirskih inicijativa u oblasti odgovornog poslovanja u Srbiji, a kao konsultant je bila uključena u razvoj i realizaciju CSR projekata nekih od vodećih kompanija u Srbiji. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a znanja i veštine iz oblasti društveno odgovornog poslovanja i projektnog menadžmenta sticala je kroz raznovrsno neformalno obrazovanje u zemlji i inostranstvu. Uključena je u rad međunarodnih organizacija EASP – Evropske asocijacije profesionalaca u oblasti održvosti i CSR Europe, najveće evrospke mreže posvećene društveno odgovornom poslovanju.

 

“Zoom kafica   – 45 minuta sa …” predstavlja novi  onlajn  format programa karijernog vođenja i savetovanja mladih.  Uskoro novi sagovornici i nove teme.  Voleli bismo da druženje organizujemo oko dilema koja Vas zaokupljuju. Postavite pitanja na koja biste želeli da dobijete odgovor unapred.

 

Prijavite se popunjavanjem formulara za prijavu na https://forms.gle/bZwWJSo3KaDjC9mi7 najkasnije do petka 29. maja u 9 ujutru.

 

Snimci sa prethodnih Zoom kafica se mogu pogledati na YT kanalu Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu .

Comments are closed.