III међународни симпозијум о академским студијама Култура на Путу свиле

Високо поштоване колеге,

 

Задовољство нам је да вас позовемо на III међународни симпозијум о академским студијама Култура на Путу свиле, који ће се одржати у Београду, Србија, 3-5 маја 2019, на Универзитету у Београду.

Београд се налази на једној од историјских траса Пута свиле. Симпозијум ће се одржати у сарадњи са Универзитетом Кобе (Јапан), Универзитетом у Београду, Филолошким факултетом (Србија), Московским државним универзитетом „Ломоносов“ (Русија), Међународним академским форумом (ИАФОР), Универзитетом „Невшехир Хаџи Бекташ Вели“, Међународним комитетом слависта, Комисије за словенски свет и културе на Путу свиле.

I и II међународни симпозијум о академским студијама Култура на Путу свиле одржани су од 21. до 23. септембра 2017. године и од 20. до 22. септембра 2018. године у Невшехиру уз учешће 300 научника из 28 земаља и са 98 универзитета. Симпозијум као један од највећих светских форума за студије Пута свиле, усмерен на мултидисциплинарно и дијахрониско подручје фундаменталних истраживања и окупљање научника из различитих делова света.

Пут свиле био је светски познати трговачки пут који је повезивао Кину и Европу, пролазећи кроз већину познатог света, укључујући Анадолију и Медитеран. Пут свиле није био само трговачки пут, већ и научна и уметничка светска линија живота која уводи источну филозофију, културу, вештине и мудрост у Европу, и обрнуто, на крајњи исток у Нару, древну престоницу Јапана. Зачини који долазе са Истока имали су важну улогу у свакодневном животу богатих људи на Западу. Каравани који су превозили свилу и зачине источног света на Запад, створили су трговачке путеве од Кине до Европе.

III међународни симпозијум о академским студијама Култура на Путу свиле, који ће се одржати у Београду, има за циљ да истражи Пут свиле и дестинације на Путу свиле преко историје, културе, економије, политике, друштва, уметности и књижевности.

За више информација посетите страницу www.issas.net.

Фотографије са претходног симпозијума можете видети овде.


Електронска адреса конференције: putsvile@fil.bg.ac.rs

inciss.com