Навигација

За будуће студенте

Добро дошли на Филолошки факултет Универзитета у Београду!

Филолошки факултет Универзитета у Београду једини је факултет у Србији (и један од малог броја таквих факултета у ширем окружењу) који је потпуно специјализован за студије филологије: уз српски језик и књижевност, општу лингвистику са страним језиком, општу књижевност и теорију књижевности, те библиотекарство и информатику, будућим студентима нуде се акредитоване студије чак 23 страна језика, књижевности и културе.
 
Иновативни  и  динамични  студијски програми прилагођени  су  потребама студената и захтевима савременог друштва. Структура студијских програма и велика изборност предмета омогућавају студентима креирање индивидуализованих курикулума који представљају чврсту основу за рад у савременом, интердисциплинарном окружењу. Важан део курикулума будућих дипломираних филолога и наставника језика и књижевности чине и предмети на Семинару за друштвене науке.
 
Развијена међународна сарадња и велики број програма студентске мобилности пружају прилику студентима Филолошког факултета да део студија проведу на стипендираној размени на многобројним европским и светским универзитетима.

 

Виртуелна отворена врата

  • Занима Вас шта све можете студирати на Филолошком факултету?
  • Занимају Вас могућности за усавршавање у иностранству и стипендије?
  • Занима Вас где се наши студенти запошљавају по дипломирању?

Све основне информације садржане су у нашој информативној брошури:

Водич за будуће студенте пружа вам на једном месту основне информације о Факултету и студијским програмима.

Најважније информације о садржају појединачних студијских модула, могућностима за усавршавање у иностранству, као и пословима које можете обављати по завршеним студијама пронаћи ћете у информативним лифлетима за сваку студијску групу:

Корисни линкови

Информатор представља ваш најважнији и најдетаљнији водич кроз студијске програме, као и кроз процедуре које вас очекују пре и након уписа. Веома је важно да се благовремено упознате са његовим садржајем и да га редовно консултујете. 

У секцији Честа питања будућих студената можете пронаћи одговоре на недоумице у вези са конкурсом, пријемним испитом и уписом са којима су се претходних година сусреле ваше будуће колеге.

У следећој секцији пронаћи ћете све потребне информације о конкурсима за упис на све нивое студија које Филолошки факултет званично објављује за предстојећу школску годину: